Familie Van der Haar toont nieuwe vleesvarkensstal tijdens open dag

De familie Van der Haar in het Overijsselse Collendoorn houdt op vrijdag 13 september een open dag. Vakgenoten kunnen dan de nieuwe stal voor vleesvarkens met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk bekijken.

Familie+Van+der+Haar+toont+nieuwe+vleesvarkensstal+tijdens+open+dag
© Koos Groenewold

Met de bouw van de nieuwe vleesvarkensstal, met 1.936 plaatsen in vijftien afdelingen en een ziekenboeg, wordt het familiebedrijf op de thuislocatie gesloten. Jan en Ruth van der Haar houden er 240 zeugen, maar voorheen maakten ze hun vleesvarkens op andere locaties slachtrijp. Ze leveren de varkens binnen het concept Keten Duurzaam Varkensvlees.

Het ontwerp en de uitvoering van de vleesvarkensstal voldoen aan de Maatlat Duurzame Veehouderij en de eisen van het Beter Leven-keurmerk 2025. De stal heeft enkele bijzonderheden, zoals een meer dichte vloer in de hokken dan wettelijk verplicht is. Verder zijn de troggen van de voerbakken, die worden gevuld met een computergestuurde droogvoerinstallatie, breder dan standaard. Daarmee voldoet familie Van der Haar aan de recentste Beter Leven-eisen met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk.

De stal beschikt over een innovatief plafondventilatiesysteem met gestuurde luchtverdeling boven de plafonds. De centraal gestuurde ledverlichting in de stal is energiezuinig. Verder hebben de varkenshouders in de mestput voorbereidingen getroffen op een toekomst met dagontmesting en is er een moderne overdekte afleverfaciliteit gemaakt.


Minibeurs

Tijdens de open dag wordt ook een minibeurs gehouden. Zo'n dertig toeleveranciers en andere betrokken partijen, zoals de Producentenorganisatie Varkenshouderij met de The Pig Story, zijn aanwezig.

De open dag is op vrijdag 13 september van 13 tot 16 uur aan de Palenbeltweg in Collendoorn. Iedereen wordt verzocht om gedoucht en in schone kleding te komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer