Weekend van het Varken telt dit jaar acht deelnemers

Op zaterdag 14 en/of zondag 15 september zetten acht bedrijven in het kader van het 'Weekend van het Varken' de staldeuren open voor belangstellenden. Op de bedrijven worden verschillende activiteiten georganiseerd en geven varkenshouders een inkijkje in hun bedrijfsvoering.

Weekend+van+het+Varken+telt+dit+jaar+acht+deelnemers
© Livar

The Pig Story organiseert het evenement ieder jaar in het tweede weekend van september. Er zijn tijdens het Weekend van het Varken verschillende varkenshouderijen te bezoeken, waaronder enkele kleinere bedrijven die deelnemen aan een bijzonder concept.

Voorbeeld daarvan is het bedrijf van familie Hoogeveen aan de Werkmansweg 78 in Weert. Zij houden onder meer Livar-vleesvarkens en vertellen daar alles over op zaterdag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur. Livar heeft drie sterren in het Beter Leven-keurmerk. Het concept is 25 jaar geleden gestart.

Het concept Krullvarken is met eigen ogen te zien en te ervaren bij familie Van de Kamp aan de Beulekampersteeg 31 in Putten. Zij hebben naast zeugen en biggen, een wroetstal voor vleesvarkens die op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 16.00 uur open is voor publiek.


Trouwe deelnemers

Andere deelnemer is 'Ons Berkhout varken' bij familie Van den Berkmortel aan de Houtsestraat 26 in Sint-Oedenrode. Bezoekers kunnen op twee van de locaties terecht. Op één bedrijf zien ze zeugen en biggen en enkele honderden meters verderop worden vleesvarkens gehouden en is een boerderijwinkel. Op deze laatste locatie worden ook tal van activiteiten verzorgd.

Familie Leeijen in Vinkel (Nieuwenkampen 34) zet de deuren open op 14 en 15 september van 10.00 tot 16.00 uur. Dan is zowel de varkenshouderij als de eigen ijsboerderij met terras geopend.

Het duurzame varkensfokbedrijf van familie Brummelhuis in Hoge Hexel (Bekkenhaarszijweg 3) toont op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur onder meer vanuit een zichtruimte hoe de zeugen met biggen zich vrij bewegen in de kraamhokken van de toekomst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 8°
    75 %
  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer