Hoge Agria-prijzen, maar geen notering fritesgeschikt

De grote fritesproducenten kopen nu geen aardappelen in Nederland. Althans, er zijn geen transacties bekend. Ondertussen brengen Agria's hoge prijzen op in de afzet naar kleine bakkers van verse frites en de schillerij.

Hoge+Agria%2Dprijzen%2C+maar+geen+notering+fritesgeschikt
© John Ramaker

De aflandlevering van aardappelen is vaker een periode waarin weinig prijsinformatie tot stand komt. De grote bedrijven hebben hun grondstofbehoefte grotendeels afgedekt met contracten en vullen de laatste gaten met meeleveraardappelen die voor bodemprijzen worden afgerekend.

De bodem ligt nu op zo'n 12,50 euro per 100 kilo. Die prijs is in de omringende landen op de lijstjes te zien. Het Duitse Reka Rheinland meldt verder ook prijzen van Zorba en Innovator. De notering van Zorba stabiliseert op 14,50 per 100 kilo. Innovators zijn gevraagd en stijgen met 1 euro naar 17,50 per 100 kilo.


Geen transacties

Voor Innovators zou ook al boven de 20 euro per 100 kilo zijn betaald. Maar die transacties zijn alleen in het geruchtencircuit te beluisteren. De noteringscommissie van de beurzen Goes en Emmeloord zegt niet te kunnen noteren voor fritesgeschikt af land. Simpelweg omdat er geen transacties op tafel komen bij de leden van de noteringscommissie.

De beurzen Goes en Emmeloord kunnen wel noteren voor verse frites en schillerij. Agria's worden daarvoor verhandeld voor prijzen die uiteenlopen van 25 tot 35 euro per 100 kilo. Dat zijn hoge prijzen voor aardappelen af land geleverd. Vergeleken met vorige week is de bovenkant van deze notering met 5 euro per 100 kilo verhoogd. De onderkant is gelijk gebleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer