Animal Rights stelt opnieuw misstanden vast bij het laden van eenden

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft nieuwe beelden gemaakt waaruit blijkt dat de eenden hardhandig worden behandeld voordat ze naar de slacht gaan. In 2018 kaartte de organisatie de misstanden ook al aan. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gaat de kwestie nader onderzoeken.

Animal+Rights+stelt+opnieuw+misstanden+vast+bij+het+laden+van+eenden
© Twan Wiermans

Eendenhouders zetten speciale vangploegen in om de dieren in kratten te laden voor transport naar het slachthuis. Op de beelden is te zien hoe medewerkers daarbij met de eenden omgaan. Animal Rights filmde bij meer dan vijf bedrijven vanaf de openbare weg en met drones hoe de eendenvangers te werk gaan.

De organisatie kaartte de misstanden in 2018 ook al aan; de activisten waren undercover gegaan bij een vangploeg en brachten toen ook beelden naar buiten. De NVWA legde de bedrijven boetes op van 1.500 euro. Uit de nieuwe beelden blijkt volgens Animal Rights dat er nog altijd sprake is van 'een bedrijfscultuur van minachting voor en veronachtzaming van het welzijn van de dieren'.

De NVWA gaat de nieuwe beelden nader onderzoeken. 'Daarop is te zien dat de mensen die de eenden vangen dat op een onnodig ruwe manier doen', zegt een woordvoerder. Om te kunnen handhaven gaat de toezichthouder proberen de bedrijven en medewerkers op de beelden te identificeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer