Emmeloord opent seizoen rode uien met 18 tot 23 euro

De regionale beurs in Emmeloord opent het afzetseizoen voor rode zaaiuien met een notering van 18 tot 23 euro per 100 kilo. Gele zaaiuien noteren in Emmeloord 10 tot 12 euro per 100 kilo.

Emmeloord+opent+seizoen+rode+uien+met+18+tot+23+euro
© Job Hiddink

Op de eerste percelen in Flevoland is een begin gemaakt met de oogst van rode zaaiuien. Hoewel de marktstemming in zowel rood als geel als rustig wordt bestempeld, is het wel merkbaar dat rood meer wordt gezocht dan geel. Vandaar dat de prijzen voor rode zaaiuien hoger liggen.

Gele zaaiuien worden op dit moment nog maar sporadisch gerooid in het noorden. De transacties die zijn gedaan betreffen vooral uitgegroeid product geleverd over twee weken.

Geen verrassing

De huidige notering voor gele zaaiuien ligt op een derde van het niveau waarmee de beurs vorig jaar startte. Dat is teleurstellend, maar geen verrassing. Op basis van de prijsontwikkeling bij de plantuien was een veel hoger prijsniveau niet te verwachten.

Het komt wel vaker voor dat een seizoen begint met prijzen van rond de 10 euro per 100 kilo. Toch wordt het huidige prijsniveau ervaren als zeer mager. Zeker omdat de kosten dit jaar flink zijn gestegen, mede door de hoge druk van ziekten en plagen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer