Deense varkenshouders ontvangen subsidie bij overgang naar krulstaarten

Varkenshouders in Denemarken krijgen financiële steun als ze maatregelen nemen die de risico's op staartbijten verminderen en varkens met krulstaarten gaan houden. Een Deense subsidieregeling met een budget van zo'n 20 miljoen euro om hogere dierenwelzijnsnormen voor varkens te ondersteunen, is door de Europese Commissie goedgekeurd.

Deense+varkenshouders+ontvangen+subsidie+bij+overgang+naar+krulstaarten
© Twan Wiermans

De preventieve maatregelen die de Deense regeling ondersteunt, omvatten extra toezicht, extra voer- en drinkplaatsen en verbeteringen in de huisvesting. De subsidieregeling loopt tot eind 2029. De steun wordt geboden in de vorm van directe subsidies en via gesubsidieerde diensten zoals opleidingsactiviteiten. De regeling dekt tot 100 procent van de in aanmerking komende kosten.

De Europese Commissie heeft de regeling beoordeeld op grond van de Europese staatssteunregels. De conclusie is dat de regeling noodzakelijk en passend is om het nagestreefde doel te bereiken. Ook is de regeling evenredig, omdat deze beperkt is tot het noodzakelijke minimum en amper impact heeft op de concurrentie en handel in de Europese Unie. Dat heeft de Europese Commissie doen besluiten om de Deense regeling goed te keuren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer