Aantal blauwtong besmette bedrijven binnen week verdubbeld

Met 1.054 klinisch positieve bedrijven en 2.753 positief geteste bedrijven stijgt het aantal door blauwtong besmette bedrijven hard door. In totaal gaat het om 3.807 besmette bedrijven. Dit zijn 898 bedrijven meer dan maandag en 2.085 meer dan vorige week donderdag. Ruim een verdubbeling in een week tijd.

Aantal+blauwtong+besmette+bedrijven+binnen+week+verdubbeld
© Johan Wissink

Bij klinisch positief zijn de besmettingen geconstateerd op basis van kenmerkende symptomen zonder dat dit verder is onderzocht in een laboratorium. PCR-positief betekent dat de gevallen daadwerkelijk door bloedonderzoek zijn bevestigd.

Vooral in Oost- en Zuid-Nederland, veedichte gebieden, zijn veel bedrijven besmet. Het is relatief rustig in het veearme Zeeland en in het gebied waar vorig jaar veel uitbaken waren. Dieren die de ziekte hebben doorgemaakt, hebben afweerstoffen en zijn daarmee beschermd.



Bij onze zuiderburen neemt het aantal blauwtonggevallen ook in rap tempo toe. Eind vorige week stond de teller van het aantal besmette bedrijven in België op 501. De week ervoor was dit nog 222. Vooral in de provincies Antwerpen, Luik en Limburg is het raak met respectievelijk 118, 87 en 80 besmette bedrijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    10 %
  • Zondag
    19° / 7°
    10 %
  • Maandag
    20° / 10°
    30 %
Meer weer