Cosun opent derde inspiratieboerderij

Het initiatief Groeikracht Cosun opent op vrijdag 16 augustus de derde inspiratieboerderij. Dat gebeurt op het bedrijf van Mariëlle Keijzer in Lelystad.

Cosun+opent+derde+inspiratieboerderij
© Job Hiddink

Keijzer heeft een akkerbouwbedrijf met 91 hectare. Op 54 hectare wordt gangbaar geteeld en op 37 hectare biologisch. Het bedrijf werkt met innovatieve oplossingen en teeltmaatregelen in de teelt van aardappelen, suikerbieten en cichorei. Voorbeelden daarvan zijn een wasplaats met Phytobac, zaaien van bieten en cichorei met de robot FarmDroid en natuurontwikkeling op de boerderij.

Cosun zoekt via Groeikracht contact met onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties. Daarnaast initieert dit initiatief innovaties en bundelt het de kennis in het netwerk dat zo'n tienduizend telers telt. De agrarische diensten van Aviko, Sensus en Cosun Beet Company zijn nauw verbonden met Groeikracht.


De opening van de inspiratieboerderij wordt aangegrepen om een soort open middag te organiseren met rondleidingen, lezingen, discussie en een mechanisatieplein.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer