Eerste geval van blauwtong in Frankrijk

Na Nederland, België en Duitsland is blauwtong serotype 3 nu ook voor het eerst in Frankrijk vastgesteld. Dat meldt de Wereldorganisatie voor diergezondheid (WOAH).

Eerste+geval+van+blauwtong+in+Frankrijk
© Rianne den Balvert

In een kudde van vijftien schapen testte één dier positief op het virus. De ziekte is vastgesteld in gemeente Marpent, in het noorden van Frankrijk, op slechts enkele kilometers van de grens met België. De plaats is gelegen in het Noorderdepartement (departement du Nord).

Het virus werd al steeds dichter bij de Franse grens aangetroffen. De Franse overheid kondigde vorige week extra maatregelen aan om blauwtong te weren, nadat het opdook in het Belgische Chimay. Met een gereguleerde zone wordt een verdere verspreiding tegengegaan. Ook bij besmetting gelden strenge maatregelen om de ziekte een halt toe te roepen.

Binnen deze zone, die grofweg loopt van het Nauw van Calais naar Saarbrücken in Duitsland gelden aanvullende vervoersmaatregelen. Blauwtonggevoelige dieren, zoals schapen, geiten, runderen en kameelachtigen, die dit gebied verlaten, moeten in de twee weken voor vertrek een ontsmettingsbehandeling hebben gehad en negatief testen op de aanwezigheid van het virus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 8°
    75 %
  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer