Utrechtse boeren krijgen hulp bij bedrijfsplan voor agroforestry

Twintig boeren in de provincie Utrecht kunnen gebruikmaken van een op maat gemaakt bedrijfsplan voor agroforestry, het integreren van bomen en struiken met gewassen of vee op landbouwgrond.

Utrechtse+boeren+krijgen+hulp+bij+bedrijfsplan+voor+agroforestry
© Natuur en Milieufederatie Utrecht

Eerder dit jaar werd in navolging van een aantal andere provincies het Agroforestry Netwerk Utrecht officieel opgericht. Doel daarvan is boeren te informeren over deze vorm van landbouw en hen te motiveren tot het implementeren van agroforestry in de landbouwpraktijk.

Om agroforestry verder aan te jagen, kunnen boeren nu een vrijblijvend intakegesprek aanvragen met coördinator Bram Wendel van het Agroforestry Netwerk Utrecht. Tijdens zo'n gesprek worden specifieke wensen en behoeften van boeren besproken. Daarna bestaat de mogelijkheid om met een adviseur een op maat gemaakt bedrijfsplan te ontwikkelen.


Steun provincie

'Dit is een geweldige kans voor boeren in onze provincie om laagdrempelig met agroforestry te starten', zegt Wendel. Dankzij de financiële steun van provincie Utrecht kunnen de bedrijfsplannen, die worden ontwikkeld door een groep ervaren adviseurs, kosteneffectief worden geïmplementeerd.


In juli is voor Utrechtse boeren die met agroforestry aan de slag willen, ook een subsidieregeling geopend voor het aanschaffen van plantgoed. Op 21 augustus vindt een bijeenkomst plaats waar geïnteresseerden op drie verschillende bedrijven kennis kunnen maken met agroforestrysystemen. Wendel: 'De belangrijkste les van boeren die al bezig zijn met agroforestry is namelijk: bezoek andere plekken om ervaring op te doen en laat je informeren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer