Bonduelle houdt winst goed op koers

Het Franse groenteconcern Bonduelle worstelt met de omzetontwikkeling, maar houdt de winst goed op koers. Dat blijkt bij de presentatie van de omzetcijfers over het afgelopen boekjaar 2023-2024.

Bonduelle+houdt+winst+goed+op+koers
© Twan Wiermans

Op het eind van het boekjaar was sprake van een toenemende druk op de volumes, constateert Bonduelle. Dit resulteerde in een omzet die lager uitviel dan verwacht. De slechte weersomstandigheden dit jaar veroorzaakten een moeizame en late start van oogst 2024.

Ondanks de problemen op het eind van het boekjaar verwacht het concern over 2023-2024 een winst die aan de bovenkant komt te liggen van de doelstelling. In oktober vorig jaar kondigde het bedrijf een winstdoel aan van 75 tot 80 miljoen euro bij constante wisselkoersen.

Een gunstige mix van producten en merken in combinatie met besparing op overheadkosten maken het volgens Bonduelle mogelijk om die winstverwachting ruimschoots waar te maken. De uiteindelijke winstcijfers over 2023-2024 worden in oktober bekendgemaakt.


Groei in diepvriestak

De omzet in het afgelopen boekjaar komt uit op 2.372 miljoen euro. Dat is 1,4 procent minder dan in het voorafgaande boekjaar. De diepvriestak realiseerde nog een omzetgroei van 9 procent, maar de afdeling vers leverde 5 procent in. Vooral in juni leverde vers als gevolg van de ongunstige omstandigheden minder omzet op. De groenteconserven noteerden een fractie lager wat verkopen betreft.

Bonduelle haalt twee derde van de omzet in Europa. Ondanks een lastig laatste kwartaal boekte het concern over het hele boekjaar in Europa een omzetgroei van 3 procent. Buiten Europa daalde de omzet met 9 procent.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer