Finland gaat mensen vaccineren tegen vogelgriep

In Finland wordt binnenkort gestart met een nieuwe vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Medewerkers van pluimveebedrijven en dierenartsen kunnen zich laten inenten. De zending van het zoönotische griepvaccin Seqirus aan Finland wordt inmiddels voorbereid. Zendingen naar een aantal andere landen volgen, waaronder wellicht ook Nederland.

Finland+gaat+mensen+vaccineren+tegen+vogelgriep
© Fotografie Twan Wiermans

De Europese Commissie heeft samen met de vijftien deelnemende lidstaten (Nederland is daar een van) een contract getekend voor de levering van 665.000 doses vaccin, met een optie van 40 miljoen doses met een looptijd van vier jaar. Ieder van de vijftien landen kan vaccins bestellen, afhankelijk van de behoefte.

Het vaccin is bedoeld voor mensen die regelmatig worden blootgesteld aan mogelijke overdracht van vogelgriep door vogels of dieren, zoals dierenartsen en medewerkers op pluimveebedrijven. Het vaccin is het enige preventieve zoönotische vaccin tegen vogelgriep dat momenteel in de Europese Unie is toegelaten.

Volgens woordvoerder Stefan Dekeersmaecker van de Europese Commissie kan ieder deelnemend land zelf kiezen of en hoeveel vaccins worden aangevraagd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    16° / 11°
    70 %
  • Donderdag
    18° / 12°
    20 %
  • Vrijdag
    19° / 12°
    50 %
Meer weer