Hoedemaker: 'Geen dumping van varkensvlees op Chinese markt'

China wil onderzoeken of er Europese varkensvleesproducten worden gedumpt op de Chinese markt. Voorzitter Laurens Hoedemaker van de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel UECBV heeft er alle vertrouwen in dat het aangekondigde onderzoek zal aantonen dat er van dumping geen sprake is.

Hoedemaker%3A+%27Geen+dumping+van+varkensvlees+op+Chinese+markt%27
© Robin Britstra

Hoedemaker: 'Europese vleesproducenten zijn altijd op zoek naar de markten die de beste prijs betalen voor hun varkensvleesproducten. Voor de oren, snuiten, staarten, poten en buiken is die markt China. Landen die nu niet naar China kunnen exporteren vanwege Afrikaanse varkenspest, hebben moeite om alternatieve markten te vinden en krijgen aanzienlijk lagere prijzen.'

De export van varkensvleesproducten naar China daalde de afgelopen twee jaar in waarde van 3.726 miljard naar 2.673 miljard euro, wat overeenkomt met 28 procent. Dat blijkt uit cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat. 'Alles overziend moet de conclusie zijn dat er absoluut geen sprake van is dumping van Europese varkensvleesproducten op de Chinese markt', benadrukt Hoedemaker.

'Wij hebben er alle vertrouwen in dat het Chinese onderzoek dit zal uitwijzen. We hopen de samenwerking met China ongewijzigd te kunnen voortzetten en de Chinese consument te blijven voorzien van hoogwaardige, veilige en duurzame varkensvleesproducten uit Europa', zegt de UEBC-voorzitter, die in Nederland voorzitter is van de Centrale Organisatie voor de Vleessector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    21° / 11°
    10 %
  • Dinsdag
    25° / 15°
    20 %
  • Woensdag
    22° / 17°
    85 %
Meer weer