Aangenomen motie VVD Moerdijk is vooral morele steun aan veehouders

De motie van VVD Moerdijk, die het gemeentebestuur oproept om er bij provincie Noord-Brabant op aan te dringen om veehouders snel een omgevingsvergunning te verlenen, is donderdag met een ruime meerderheid aangenomen. Alleen D66 stemde tegen.

Aangenomen+motie+VVD+Moerdijk+is+vooral+morele+steun+aan+veehouders
© Job Hiddink

Aanleiding voor de motie, die steun kreeg van Burger Belangen Moerdijk en ChristenUnie, is volgens VVD-raadslid Jolijn Koevoets 'de rotsituatie waarin veehouders momenteel zitten'. Ze doelt op het feit dat veel ondernemers vanwege de Brabantse stallendeadline gedwongen een omgevingsvergunning hebben aangevraagd, maar deze voorlopig niet krijgen omdat de nieuwe stalsystemen juridisch nog niet zijn goedgekeurd. 'Het is natuurlijk een onmogelijke opgave voor veehouders om te investeren in die systemen', zegt Koevoets.

Ondanks het feit dat de provincie heeft aangegeven dat ze deze situaties gedoogt, vreest VVD Moerdijk dat derden handhavingsverzoeken gaan indienen. 'Dan moet de provincie zich verantwoorden voor de rechter. Wat gebeurt er dan? Wij begrijpen dat dit veel onzekerheid en onrust brengt', zegt het VVD-raadslid.

Koevoets beseft dat de motie vooral een hart onder de riem is voor de Moerdijkse veehouders. 'Dit is het enige wat we als gemeenteraad kunnen doen. We moeten onze ondernemers wel steunen als je ziet in welke situatie ze zitten. Ik heb diverse veehouders gesproken en hoor alleen maar welwillendheid, bereidheid en dat ze actief bezig zijn met innovatie. Ze willen graag voldoen aan de regelgeving, maar kunnen dat op deze manier simpelweg niet.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    17° / 12°
    50 %
  • Zaterdag
    19° / 13°
    80 %
  • Zondag
    19° / 11°
    30 %
Meer weer