Zuiveringscollectief voor 1 december melden

Collectieve zuiveringsprojecten moeten voor 1 december 2015 bij LTO Glaskracht Nederland zijn aangemeld. Alleen dan kan zo'n project tot uiterlijk 1 januari 2021 uitstel van de zuiveringsplicht krijgen, meldt LTO Glaskracht Nederland.

Zuiveringscollectief+voor+1+december+melden
© Nieuwe Oogst

Zo'n collectieve oplossing kan vervolgens in 2016 technisch en economisch worden uitgewerkt tot businessplan. Dat kan eind 2016 en begin 2017 door het bevoegd gezag wordt beoordeeld.

Hoofdlijnenakkoord

Het aanmelden van de collectieve zuiveringsprojecten is één van de onderdelen die in het hoofdlijnenakkoord waterzuivering glastuinbouw worden genoemd.

Dit akkoord is op 12 oktober naar de Tweede Kamer gestuurd. Het bepaalt dat individuele glastuinbouwbedrijven hun afvalwater vanaf 1 januari 2018 voor 95 procent moeten zuiveren. Collectieve oplossingen kunnen daarvoor uitstel krijgen.

Voordelen

'Een collectief kan in veel gevallen voordeel bieden ten opzichte van een individuele zuivering. Zowel op het gebied van investeringen en exploitatiekosten als op het terrein van efficiëntie en storingsgevoeligheid', zegt LTO Glaskracht.

Al bestaande voorbeelden van collectieve waterzuivering zijn AquaReUse, de gebiedsoplossingen in Dinteloord en Bommelerwaard en de biologische zuivering in Drenthe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer