Voedselinfecties kosten 416 miljoen euro

De kosten die gepaard gaan met de veertien belangrijkste voedselinfecties bedroegen in 2011 416 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De meeste kosten vloeien voort uit infecties met de Campylobacter-bacterie, het noro- en rotavirus. Deze infecties worden overgedragen via voedsel, de mens, het milieu of dieren.

Overdracht via voedsel neemt meer dan 40 procent van de totale kosten van de veertien onderzochte ziekteverwekkers voor zijn rekening.

Dierlijke producten

Ruim de helft van de kosten van voedselinfecties wordt veroorzaakt door dierlijke producten als vlees, eieren en zuivel.

De Campylobacter-bacterie is verantwoordelijk voor de grootste ziektelast. Ongeveer 30 procent van alle ziektegevallen door Campylobacter wordt toegeschreven aan besmet kippenvlees.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    6° / 4°
    10 %
  • Zaterdag
    4° / 2°
    10 %
  • Zondag
    8° / 4°
    10 %
Meer weer