Voedselinfecties kosten 416 miljoen euro
De kosten die gepaard gaan met de veertien belangrijkste voedselinfecties bedroegen in 2011 416 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
De meeste kosten vloeien voort uit infecties met de Campylobacter-bacterie, het noro- en rotavirus. Deze infecties worden overgedragen via voedsel, de mens, het milieu of dieren.
Overdracht via voedsel neemt meer dan 40 procent van de totale kosten van de veertien onderzochte ziekteverwekkers voor zijn rekening.
Dierlijke producten
Ruim de helft van de kosten van voedselinfecties wordt veroorzaakt door dierlijke producten als vlees, eieren en zuivel.
De Campylobacter-bacterie is verantwoordelijk voor de grootste ziektelast. Ongeveer 30 procent van alle ziektegevallen door Campylobacter wordt toegeschreven aan besmet kippenvlees.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Trioliet SOLOMIX 2 2000 ZK
Nieuw, P.O.A.
-
Krone 243CV achtermaaier
Gebruikt, P.O.A.
-
Fendt 309 CA
1998, P.O.A.
-
John Deere Tractor 6R 150 (SB) #30129
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Programmaleider Landbouw (stikstof en water) 32 uur
Natuur & Milieu - Utrecht
Marketing Medewerker
Kverneland Group Nieuw-Vennep - Nieuw Vennep, Haarlemmermeer
Proefveldmedewerk(st)er
Corteva agrisciences - NL
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Weer
-
Vrijdag6° / 4°10 %
-
Zaterdag4° / 2°10 %
-
Zondag8° / 4°10 %