Meepraten over nieuwe natuurwet

Boeren, burgers en buitenlui kunnen de komende 6 weken meepraten over de nieuwe Wet natuur. Alle op- en aanmerkingen worden beoordeeld voor de wet in het voorjaar van 2012 bij de Tweede Kamer wordt ingediend. Dat het ministerie van EL&I.

De conceptwet is vandaag verzonden naar alle belangenorganisaties die met het natuurbeleid te maken hebben. De nieuwe Wet natuur omvat de 3 nu bestaande natuurwetten: Flora- en faunawet, Natuurbeschermingswet en Boswet.

De bestaande wetgeving is vooral gebaseerd op nationale natuurbescherming. Gaandeweg is die stukje bij beetje aangepast aan de internationale verplichtingen die Nederland aanging. 'Dat maakte de wetgeving gecompliceerd en ontoegankelijk', stelt EL&I-staatssecretaris Henk Bleker.

Evenwicht

De bewindman wil dat de www.rijksoverheid.nl/ministeries/eleni/nieuws/2011/10/06/iedereen-mag-meepraten-over-nieuwe-natuurwet.htmlnieuwe natuurwet meer evenwicht brengt in ecologie en economie. 'Zonder de natuur te kort te doen denk ik dat er veel verbeteringen mogelijk zijn om economische en maatschappelijke ontwikkelingen ruimer baan te geven.'

Bleker gaat ervoor om overbodige regels te schrappen en het aantal vergunningen en onderzoeksverplichtingen te verminderen. Maar hij geeft ook meer verantwoordelijkheid aan mensen en bedrijven. 'Een natuurbeleid dat beter begrepen wordt, is effectiever.'

Reageren op de conceptwet is www.internetconsultatie.nl/wetnatuuronline mogelijk tot en met 11 november.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 13°
    65 %
  • Zondag
    17° / 11°
    50 %
  • Maandag
    15° / 14°
    70 %
Meer weer