Delfland controleert met digitale meter op illegale lozingen in glastuinbouw

Hoogheemraadschap van Delfland in Zuid-Holland zet een nieuw meetinstrument in voor het eerder opsporen van illegale lozingen in de glastuinbouw. De Flowmeter wordt vanaf deze week ingezet. Dat is een mobiele sensor die meet of er water stroomt door een pijp die boven een sloot uitkomt.

Delfland+controleert+met+digitale+meter+op+illegale+lozingen+in+glastuinbouw
© Vidiphoto

De glastuinbouw kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de waterkwaliteit door lozingen en lekkages vanuit kassen te voorkomen. Met de Flowmeter verwacht Delfland sneller en gerichter te kunnen handhaven bij een overtreding.

Omdat de Flowmeter mobiel en handzaam is, kan deze flexibel worden ingezet op verdachte locaties in het gebied van Delfland. Op het moment dat er een waterstroom wordt gemeten, ontvangen de handhavers een alarm per e-mail en sms waarna ze direct in actie kunnen komen.


Diefstal voorkomen

De koffer waarin deze sensor zich bevindt is voorzien van een slot en gps-tracker tegen diefstal. Hierdoor kunnen de metingen over een langere periode plaatsvinden. De informatie wordt opgeslagen in een database en kan later ook nog worden geraadpleegd. Hierdoor kunnen meerdere metingen over een langere periode worden samengevoegd en dit leidt tot een hogere pakkans van een overtreder.

Het hoogheemraadschap onderzoekt de komende periode wat deze meter oplevert in de strijd tegen illegale lozingen. Blijkt de Flowmeter een succes te zijn, dan schaft Delfland er meer aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer