Agractie neemt financieel risico, boerenprotest kostte ruim 265.000 euro

Agractie nam een enorm financieel risico met het boerenprotest van 1 oktober 2019; de kosten bedroegen ruim 265.000 euro. 'Het was knetterduur, absurd duur vind ik achteraf', zegt Bart Kemp van Agractie. 'Maar op dat moment moest het snel en goed geregeld worden. Dat het zoveel kostte, dat was dan maar zo.'

Agractie+neemt+financieel+risico%2C+boerenprotest+kostte+ruim+265%2E000%C2%A0euro
© Nieuwe Oogst

Dit en meer is te horen in de vijfde aflevering van de podcastserie 'De Boerenprotesten - 5 jaar later', die op dinsdag 15 oktober verschijnt. Kemp vertelt daarin ook dat de kosten onder meer zijn voor het podium, de VIP-tent en de beveiliging.

De totale inkomsten bedroegen uiteindelijk ruim 266.000 euro. Dit geld kwam binnen via donaties, sponsoren en muntverkoop. Het is een verschil van slechts 1.000 euro met de kosten. 'Dat kwam heel toevallig uit, het verbaasde mij. Maar als het niet zo was, dan hadden we een probleem gehad. We hadden dan zelf moeten lappen, dat was een pittige verantwoordelijkheid', weet Kemp nog goed.

Mark van den Oever van Farmers Defence Force verbaast zich nog steeds over de kosten, maar laat het erbij. 'Natuurlijk had het goedkoper gekund. Maar op het financiële vlak hebben we bewust de lijntjes met Agractie doorgeknipt. We gaan geen heisa maken, dat had geen enkel belang. Het was een succesvol protest met negatieve dingen over geld en andere toestanden.'

In de vijfde aflevering van de podcastserie 'De Boerenprotesten - 5 jaar later' komen aan het woord: Mark van den Oever en Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, Bart Kemp van Agractie, Dirk Bruins van LTO en Pieter Wolleswinkel van ForFarmers. De vijfde aflevering wordt dinsdag 15 oktober om 12.00 uur geplaatst op nieuweoogst.nl/podcast en onder meer Spotify.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    15° / 4°
    10 %
  • Woensdag
    22° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 14°
    90 %
Meer weer