Supermarktketen Jumbo gaat Kalverliefde-melk verkopen

Ook bij supermarktketen Jumbo ligt na het weekend Kalverliefde-melk in de schappen. Na Albert Heijn en Plus is dit de derde supermarkt die de melk van koeien waar het kalf langer bij loopt, gaat verkopen. Koffieketen Lebkov is eveneens afnemer van het product geworden.

Supermarktketen+Jumbo+gaat+Kalverliefde%2Dmelk+verkopen
© Job Hiddink

Kalverliefde introduceerde twee jaar geleden als eerste ter wereld biologische melk en yoghurt van koeien waar de kalfjes langer bij mogen blijven. De boeren die leveren aan Kalverliefde ontvangen een hogere prijs voor hun melk. Dit maakt het voor hen mogelijk om het kalfje bij de koe te houden; een kalfje dat bij de koe mag blijven, drinkt volgens de initiatiefnemers zo'n 1.000 liter melk.

De start-up is opgericht door Janina van der Drift. 'Het is mijn persoonlijke missie om bij te dragen aan een meer diervriendelijke veehouderij. De natuurlijke band tussen koe en kalf is iets prachtigs, maar ook iets heel logisch voor de zoogdieren die zij zijn.'

Van der Grift verwacht dit jaar 1 miljoen liter Kalverliefde-melk te kunnen verkopen. Met de uitbreiding naar het assortiment van Jumbo kan een extra melkveehouder melk onder dit merk produceren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer