Melkprijs Eko-Holland stijgt met 1 euro in oktober

De melkprijs van biologische zuivelcoöperatie Eko-Holland stijgt in oktober met 1 euro. De prijs voor biologische melk komt daarmee uit op 64 euro per 100 kilo, die van biologisch-dynamische melk op 69 euro.

Melkprijs+Eko%2DHolland+stijgt+met+1+euro+in+oktober
© Twan Wiermans

In september steeg de melkprijs van Eko-Holland ook al met 1 euro. Sinds mei is de melkprijs van de biologische zuivelcoöperatie 3,50 euro gestegen. De prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk met 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit. De prijs is inclusief de kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen en exclusief eventuele programmatoeslagen.

De stijgende melkprijs is in lijn met de ontwikkeling van de biologische melkprijs bij andere zuivelbedrijven. Overal stijgt de prijs voor biologische melk, maar wel iets minder hard dan de gangbare melkprijs. Dat komt doordat de prijzen voor biologische melk veel meer worden bepaald door nationale vraag en aanbod en minder door de wereldmarkt.



Zo stijgt de biologische melkprijs bij A-ware deze maand met 1,75 euro, bij Arla met 2,03 euro en bij FrieslandCampina met 1,50 euro. Sinds vorig jaar wordt voor biologisch-dynamische melk bij Eko-Holland standaard 5 euro meer betaald dan voor biologische melk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 12°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    75 %
  • Donderdag
    14° / 12°
    95 %
Meer weer