Scherpere criteria voor PlanetProof Melk

On the way to PlanetProof Melk zet met herziene criteria verder in op verduurzaming. Een aantal normen rond dierenwelzijn, klimaat en natuur wordt vanaf 1 januari 2025 verscherpt. Voor sommige normen geldt een overgangsperiode.

Scherpere+criteria+voor+PlanetProof+Melk
© Job Hiddink

Zo wordt het percentage kruidenrijk grasland verhoogd vanwege de toegevoegde waarde voor biodiversiteit. Daarnaast zijn er strengere criteria voor blijvend grasland en de eerder opgenomen verhoging van het eiwit van eigen land in het rantsoen. Beide maatregelen leiden tot het verder sluiten van kringlopen. Verder wordt gewerkt aan een reductie van de broeikasgasemissie.

Ook dierenwelzijn en diergezondheid vormen belangrijke thema's. Zo zijn de normen voor levensduur, kalverzorg, uiergezondheid, pijnstilling, drinkwaterkwaliteit en nieuwbouw aangescherpt. Verder komt er een monitoring van de redenen van afvoer en komt er een pilot rond de monitoring van mobiliteit.

De eisen worden periodiek herzien. Dit is de tweede herziening. De scherpere criteria zijn door het College van Deskundigen van stichting Milieukeur vastgesteld na overleg met een groot aantal betrokken partijen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    16° / 2°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    60 %
Meer weer