Breder draagvlak in omzetgroei bloemen op FloraHolland

De omzetgroei op bloemenveiling Royal FloraHolland heeft in september een breder draagvlak gekregen. Op gypsophila na leverden alle bloemen in de top 15 een bijdrage aan een grotere omzet ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Breder+draagvlak+in+omzetgroei+bloemen+op+FloraHolland
© Marcel Berendsen

In totaliteit steeg de omzet bij de snijbloemen vorige maand met 17,6 procent. Dat resultaat is tot stand gekomen door een gemiddelde prijs die 20 procent hoger uitviel dan in dezelfde maand van 2023. De aanvoer was ondanks eenzelfde aantal veildagen 2 procent kleiner.

Het was in de afgelopen maanden vooral de hogere prijs voor de chrysanten die de stijging in de omzet bewerkstelligde. Mede door een grotere aanvoer bleef de prijsstijging bij de troschrysanten vorige maand beperkt tot een kleine 11 procent. De geplozen variant kwam tot een prijs die 28 procent boven die van vorig jaar uitsteekt bij een aanbod dat 2 procent kleiner was.


Vooral hogere prijs bij tulpen

Het grootste prijsverschil was vorige maand gemeten bij de tulpen. De aanvoer van tulpen was zo'n 30 procent kleiner en dat resulteerde in een prijsverhoging van bijna 60 procent. Eenzelfde beeld zien we bij de Eustoma russellianum waar een 43 procent hogere prijs en 10 procent minder aanbod resulteerde in een omzetplus van bijna 30 procent.

De kamerplanten laten dit jaar een vergelijkbaar beeld zien als in september 2023. Omzet, aanvoer en prijs zijn nagenoeg gelijk. Bij de tuinplanten steeg de omzet met 6,7 procent door 5 procent meer aanvoer en een 1,7 procent hogere prijs. Er werden vooral meer potchrysanten van de Indicum-Group aangevoerd, die bovendien een hogere prijs opleverden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    15° / 4°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    30 %
Meer weer