Hogere prijs zorgt voor omzetstijging bloemen bij FloraHolland

De omzet van snijbloemen bij FloraHolland stijgt in augustus met 5,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit is vooral te danken aan een betere prijsvorming.

Hogere+prijs+zorgt+voor+omzetstijging+bloemen+bij+FloraHolland
© Kimberly Bakker

De gemiddelde prijs voor snijbloemen bij FloraHolland was vorige maand maar liefst 16,3 procent hoger dan in augustus 2023. De betere prijsvorming is voor een belangrijk deel te verklaren door het aanbod van snijbloemen dat daalde met gemiddeld 9 procent. De omzetstijging is vooral toe te schrijven aan de hogere prijzen voor chrysanten.

De verkoopcijfers van planten bij FloraHolland laten een ander beeld zien. Bij kamerplanten daalt de omzet met 12,6 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. Dit komt door een kleinere aanvoer en ook door lagere prijzen. In tegenstelling tot de snijbloemen zijn het bij de kamerplanten juist de chrysanten die voor een belangrijk deel de omzetdaling veroorzaken.

De tuinplanten laten afhankelijk van het aangeboden product een sterk wisselend beeld zien. Gemiddeld daalt de omzet van tuinplanten in augustus met 1,8 procent. Dat is vooral een prijseffect. Tuinplanten die het goed doen, zijn ook weer chrysanten en lavendel. Daartegenover noteert FloraHolland lagere verkoopresultaten voor hydrangea en calluna.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    16° / 3°
    10 %
  • Zaterdag
    16° / 2°
    10 %
  • Zondag
    14° / 8°
    60 %
Meer weer