Nutri-Score op voedingsproducten dreigt fiasco te worden

De Nutri-Score, het in januari ingevoerde officiële voedselkeuzelogo, dreigt een fiasco te worden. Dat komt omdat diverse grote spelers in de voedingsindustrie niet van plan zijn om de score op hun verpakkingen te zetten.

Nutri%2DScore+op+voedingsproducten+dreigt+fiasco+te+worden
© Albert Heijn

De voedselproducenten zijn het onder meer niet eens met het algoritme dat bepaalt welk product de betere keuze is in vergelijking met eenzelfde product. In de supermarkten ontbreekt de score daardoor op talloze verpakkingen.

Dit blijkt uit een rondgang van het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA langs levensmiddelenfabrikanten en uit een inventarisatie van producten in de supermarkten. Onder meer Unilever, Heineken, Arla Foods en Cono Kaasmakers geven aan het voedselkeuzelogo niet te willen gebruiken op hun producten.

De Nutri-Score moet met de letters A tot en met E aangeven hoe het is gesteld met de samenstelling van vergelijkbare producten. Daarbij staat A voor de producten met de meeste gezonde samenstelling. Bedrijven die ervoor kiezen de score te gebruiken, hebben twee jaar de tijd om die op hun verpakkingen te zetten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    90 %
  • Dinsdag
    15° / 12°
    90 %
Meer weer