ForFarmers scherpt duurzaamheidsambities aan

Het reduceren van de eigen CO2-emissies met 33 procent ten opzichte van 2020 en het vergroten van het gebruik van circulaire grondstoffen met eveneens een derde. Het zijn doelen uit de aangescherpte duurzaamheidsambitie van ForFarmers. Ook wil de onderneming zich inzetten voor de bescherming van biodiversiteit.

ForFarmers+scherpt+duurzaamheidsambities+aan
© ForFarmers

Het nieuwe CO2-reductiedoel past in het streven van het veevoerconcern om in 2050 netto-klimaatneutraal te zijn. Uiteindelijk doel is om bij te dragen aan een verdere verduurzaming van de keten, zoals in het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken.

Hiervoor wordt het energieverbruik zoveel mogelijk verlaagd en wil ForFarmers de energie die wel gebruikt wordt, vergroenen. Verder richt de organisatie zich op het verduurzamen van de inkoop van grondstoffen en het terugdringen van emissies op het boerenerf.


Reststromen terugbrengen

Er komt meer focus op het terugbrengen van reststromen uit de voedselindustrie naar diervoeders. Zo moet tegen 2030 65 procent van de gebruikte grondstoffen circulair zijn. Dit is 33 procent meer dan nu. Een belangrijke stap om dit te bereiken, is de overname van Van Triest Veevoeders, die vond enkele maanden geleden plaats.


Tot slot moet de inkoop van alle grondstoffen tegen 2030 verantwoord zijn en wil ForFarmers veehouders adviseren op het gebied van duurzaam landgebruik en het verminderen van de stikstofuitstoot.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    50 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer