Attema blijft mogelijk voorzitter van FrieslandCampina

Voorzitter Sybren Attema van Royal FrieslandCampina behoudt mogelijk ook na november 2025 zijn rol. In die maand loopt zijn voorzitterschapstermijn officieel af. Maar met een tijdelijke statutenwijziging kan dit met twee jaar worden verlengd. Over die wijziging wordt op 10 december 2024 gestemd door de ledenraad van de coöperatie.

Attema+blijft+mogelijk+voorzitter+van+FrieslandCampina
© FrieslandCampina

De voorzitter zei vrijdag 27 september tijdens een persbijeenkomst voor een extra periode aan te willen blijven. 'Het is van groot belang om FrieslandCampina toekomstbestendig en toonaangevend te maken, zodat we onze leden structureel goede inkomsten kunnen bieden.'

CEO Jan Derck van Karnebeek vertelde in de bijeenkomst dat de onderneming de sterke start van het eerste halfjaar – met een herstel van de winstmarges – in het derde kwartaal heeft doorgezet. 'De eerste negen maanden van het jaar hebben een stevige basis gelegd voor de jaarresultaten. Hoewel we altijd rekening moeten houden met onvoorziene gebeurtenissen zijn de huidige winstverwachtingen positief.'

Op basis hiervan verwacht FrieslandCampina de leden-melkveehouders over 2024 een contante nabetaling te kunnen uitbetalen.


Duurzame weiproductie Workum

Van Karnebeek kondigde verder een investering van 30 miljoen euro aan in de uitbreiding van de weiverwerkingscapaciteit in Workum. De wei die wordt aangeleverd door de naastgelegen kaasfabriek wordt omgezet in hoogwaardige proteïneproducten voor sportvoeding, medische voeding en kindervoeding.

Zo wordt een gasgestookte indamper vervangen door duurzame filtratie-installaties. Dit leidt naar verwachting tot een broeikasgasreductie van 6,8 kiloton CO2 en een besparing van 350.000 kuub drinkwater per jaar. Het totale project zal naar verwachting in 2026 worden voltooid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    50 %
  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    70 %
Meer weer