Kamerleden krijgen petitie voor behoud agro-experimenteergebieden

De vier regio's met agro-experimenteergebieden om landbouwtransities van de grond te krijgen hebben vandaag een petitie aangeboden aan de vaste Kamercommissie van LVVN. De projecten dreigen geen steun meer te krijgen in de plannen van het kabinet.

Kamerleden+krijgen+petitie+voor+behoud+agro%2Dexperimenteergebieden
© Eigen Foto

De vier agro-experimenteergebieden in Nederland dreigen te verdwijnen als de financiële ondersteuning vanuit het Rijk wegvalt. Terwijl deze gebieden belangrijke samenwerkingsverbanden zijn om transities in de landbouw beter van de grond te krijgen. Continuering en doorontwikkeling van deze gebieden is daarom essentieel, vinden de vier regio's.

De Agro Agenda Noord-Nederland, LandBouwersTwente, 8RHK en AgroProeftuin de Peel zijn door het ministerie van LVVN vastgesteld als agro-experimenteergebieden. Door technische innovaties toe te passen, gebruikmakend van vrijstellingen en ontheffingen, kunnen deze regio's experimenten uitvoeren die mogelijk een positieve impact hebben op de vele transities in de landbouw en het landelijk gebied. Dit doen zij samen met de betrokken provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe, Groningen en Friesland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    18° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    15° / 11°
    90 %
  • Zaterdag
    14° / 8°
    40 %
Meer weer