Groupe Florimond Desprez en DLF Seeds gaan samen in bietenveredeling

Het Franse Groupe Florimond Desprez en het Deense DLF Seeds voegen hun veredelingsactiviteiten op het gebied van veredeling in suikerbieten, voederbieten en cichorei samen in de joint venture United Beet Seeds (UBS).

Groupe+Florimond+Desprez+en+DLF+Seeds+gaan+samen+in+bietenveredeling
© Marcel Berendsen

Het als nieuwe bedrijf opererend UBS heeft zijn hoofdkantoor in België en vanuit de bestaande organisaties wereldwijd zo'n negenhonderd mensen in dienst. UBS meldt dat het veredelingsbedrijf gespecialiseerd is in alle aspecten van onderzoek, productie, verwerking en verkoop van zaaizaad voor de genoemde gewassen.

Lilian Escalon, die voorheen werkte bij pootgoedbedrijf HZPC, is de nieuwe CEO van UBS. Eerder was hij al aangesteld in een directiefunctie bij SESVanderHave, dat ook onderdeel is van de Groupe Florimond Desprez. Volgens Escalon brengt de nieuwe onderneming waaraan hij leiding gaat geven voor meer dan tweehonderd jaar aan expertise en baanbrekende technologieën voor de productie van bietenzaad bij elkaar.

Vanuit het perspectief van Florimond Desprez Groupe stelt François Desprez dat de verregaande samenwerking met DLF Seeds de telers van suikerbieten en cichorei onder meer ondersteunt om de uitdagingen van klimaatverandering het hoofd te bieden. CEO Søren Halbye van DLF Seeds denkt dat het samen optrekken vooral ook nodig is om de grote investeringen voor het ontwikkelen van concurrerende en veerkrachtige rassen te kunnen dragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer