NVWA doet inval bij eendenslachterij, aanleiding onduidelijk

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdagmiddag doorzoekingen gedaan bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in het Gelderse Ermelo. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt een bericht hierover door het Ermelo's Weekblad.

NVWA+doet+inval+bij+eendenslachterij%2C+aanleiding+onduidelijk
© Marcel Berendsen

De doorzoekingen werden gedaan op twee locaties. Het betreft een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Bij de inval kreeg de NVWA ondersteuning van fiscale opsporingsdienst Fiod.

De OM-woordvoerder zegt niet wat de aanleiding is voor de doorzoekingen. Daarover wordt waarschijnlijk over een paar weken meer bekend. Volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights hebben de doorzoekingen te maken met eendenvleesfraude. De organisatie stelt dat het gaat om het 'omkatten' van eendenvlees, waarbij niet verkocht vlees dat over de datum is, wordt voorzien van een nieuwe houdbaarheidsdatum.


RTL Nieuws berichtte eind augustus op basis van beelden gemaakt door Animal Rights over misstanden in de sector. Eenden, gefokt voor de slacht, zouden gruwelijk worden behandeld. De woordvoerder van OM kon niet zeggen of het onderzoek ook daarop betrekking heeft.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer