Vier nieuwe rassen voor teelt van wintertarwe

Olaf, WPB Marlin, Shrek en WPB Lamant zijn op de aanbevelende rassenlijst voor 2025 opgenomen als nieuwe rassen voor de teelt van wintertarwe.

Vier+nieuwe+rassen+voor+teelt+van+wintertarwe
© Haijo Dodde

Het ras Olaf van de Franse kweker Secobra Recherches en het ras WPB Marlin van kweker Wiersum Plantbreeding zijn vooral geschikt voor de teelt van bakwaardige tarwe. Olaf onderscheidt zich door een hoge productiviteit zowel met als zonder ziektebestrijding. Verder hebben tarwekorrels van dit ras een gemiddeld hoger hectolitergewicht dan andere baktarwerassen.

WPB Marlin is vooral hoogproductief op kleigronden met ziektebestrijding. Net als Olaf is dit ras van Wiersum Plantbreeding sterk op ziektes als gele roest, meeldauw, bladvlekkenziekte en fusarium. Op basis van voorlopige gegevens worden deze nieuwe rassen aanbevolen voor de teelt van baktarwe.

Shrek komt ook uit het veredelingsprogramma van Secobra Recherches en WPB Lamant is het tweede ras van Wiersum Plantbreeding dat voor komend jaar nieuw wordt opgenomen op de rassenlijst. Beide rassen staan aangemerkt als vultarwe. Shrek is een kortstrotype met mooie opbrengsten. WPB Lamant is op de nieuwe rassenlijst de meest productieve vultarwe met en ook zonder ziektebestrijding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
Meer weer