Beurs Goes start seizoen rode uien met notering van 20 tot 23 euro

De regionale beurs in Goes begint het seizoen voor rode uien met een notering van 20 tot 23 euro per 100 kilo af land. Daarmee ligt de notering net iets hoger dan de 18 tot 23 euro waarmee de beurs in Emmeloord vorige week het seizoen van start ging.

Beurs+Goes+start+seizoen+rode+uien+met+notering+van+20+tot+23+euro
© Job Hiddink

De afzet van rode uien verloopt beter dan die van de gele uien. De prijzen van de rode soort liggen aanzienlijk hoger dan die van gele uien. De prijzen van gele uien liggen af land op 10 tot 12 euro per 100 kilo. Daarmee is nu wel sprake van stabiele prijzen. De laatste plantuien gaan voor 10 euro of net iets minder van de hand.

Wereldwijd worden dit jaar meer uien geteeld na de hoge prijzen die tot februari van dit jaar voor de uien werden betaald. Ook in Nederland is het areaal uitgebreid. De teelt van rode uien is in Nederland met zo'n 1.000 hectare toegenomen tot 4.650 hectare. Daarmee is de omvang van deze teelt nog zo'n 250 hectare kleiner dan in 2022.


Grootste toename in geel

De grootste toename doet zich dit jaar voor bij gele zaaiuien. Daar is het areaal met ruim 2.500 hectare gestegen naar 28.000 hectare. De groei in het areaal is vooral te zien in Groningen en Drenthe. Daar is in totaal bijna 1.500 hectare aan gele uien meer uitgezaaid dan vorig jaar.


In Flevoland en Zeeland groeien minder gele zaaiuien dan een jaar geleden. In Flevoland wordt dat gecompenseerd door een uitbreiding in rood, maar in Zeeland loopt het zaaiuienareaal verder terug. De Zeeuwen telen dit jaar wel aanzienlijk meer plantuien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer