Tarwenotering Groningen stijgt met 8 euro

De tarwenotering op de graanbeurs in Groningen stijgt deze week met 8 euro naar 207 euro per ton. De stijging is volgens de noteringscommissie een gevolg van het krappe aanbod. Ook de notering van voergerst gaat omhoog.

Tarwenotering+Groningen+stijgt+met+8+euro
© Nieuwe Oogst

De notering van voergerst stijgt met 4 euro naar 188 euro per ton. Voor koolzaad is deze week geen notering vastgesteld, meldt de noteringscommissie. Vorige week zakte die prijs nog met 5 euro naar 460 euro per ton.

Bij de beurs in Goes ging de tarwenotering deze week ook omhoog, maar in veel mindere mate dan op de beurs in Groningen. Goes verhoogde met 2 euro naar 202 tot 212 euro per ton. De prijs van gerst steeg in Goes eveneens met 2 euro, tot 182 tot 187 euro per ton.

Op de termijnmarkten staat de tarweprijs nog steeds onder druk. Op de Matif in Parijs zakte de notering voor levering september op dinsdag 13 augustus rond het middaguur terug tot amper 212 euro per ton. De premie voor levering december bedraagt zo'n 10 euro per ton.

Vorige week bleef de tarwenotering voor september in Parijs nog redelijk stabiel op een prijsniveau rond de 217 euro per ton. Begin deze maand werd voor dit contract nog 220 euro per ton betaald.


Telersprijs in Verenigde Staten

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft in het nieuwe Wasde-rapport de oogstraming van tarwe wereldwijd iets verhoogd, terwijl de verwachtingen voor de Verenigde Staten zijn getemperd. De verwachting voor de telersprijs blijft desondanks gehandhaafd op 5,7 dollar per bushel. Omgerekend is dat 192 euro per ton.


Levering van zachte rode tarwe in september ligt daar op de termijnmarkt in Chicago met zo'n 180 euro per ton nog onder. Het maartcontract noteert er een fractie boven. Dat geeft aan dat de prijzen nog wat moeten verbeteren om de telersprijs over het hele seizoen naar 192 euro per ton te tillen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 12°
    10 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    10 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    10 %
Meer weer