Vier Canadese juryleden op HHH show

Voor de Holland Holstein sHow (HHH), 15 en 16 november 2024 in het Leeuwarder WTC Expo, zijn bekend. Dit keer komen alle vier de juryleden uit Canada. Bij de HHH is het eerste vrouwelijke jurylid bij de koeien een feit.

Vier+Canadese+juryleden+op+HHH+show
© Peter Smit

De eer voor het eerste vrouwelijke jurylid bij koeien is voor Ysabel Jacobs uit Cap-Santé, Quebec. Ze is geboren en getogen op Ferme Jacobs die ze runt met met haar vader Jean, moeder Marian en broer Yan. Op Ferme Jacobs worden 400 koeien gemolken. Ferme Jacobs was acht keer Premier Breeder op de World Dairy Expo in Madison en zeven keer op de Royal Winter Fair in Toronto.

De ondernemers kregen ook 94 All-Canadian en 60 All-American nominaties. Tot nu toe heeft Jacobs in meerdere landen over de hele wereld gejureerd, evenals op talloze provinciale shows in Quebec. Op de HHH-show neemt ze de selectie van de Red Holstein-koeien en het exterieur pinken bij de Young Breeders voor haar rekening.


Brian Carscadden

Brian Carscadden uit Fergus, Ontario, jureert eveneens het exterieur van de pinken bij de Young Breeders. Daarnaast plaatst hij de zwartbonte koeien. Carscadden is een oude bekende van de HHH-show. Hij jureerde hier ook al in 2008, destijds nog in december en in Zwolle.

Carscadden werkt als executive senior manager bij Blondin Sires. Voor zijn KI-carrière genoot hij vele successen als professioneel cowfitter. Hij bereidde showdieren voor voor topfokkers van Holstein, Ayrshire en Jersey over de hele wereld.

Op grote shows in meer dan dertig landen keurde Carscadden Holstein, Red Holstein, Brown Swiss en Jersey. Hij deed dat in Ierland, Spanje, Argentinië, Rusland, Zuid Afrika, Australië, maar ook Duitsland en Frankrijk. In Noord-Amerika jureerde hij verschillende rassen op onder meer de Royal Winter Fair in Toronto en de World Dairy Expo in Madison.


Jonathan Rylaarsdam

De jurering bij het clipping, oftewel keuringsklaar maken, en het showmanship bij de senioren van de Young Breeders is in handen van Jonathan Rylaarsdam. Hij is samen met zijn familie eigenaar van Delcreek Holsteins in Winchester Ontario. Hier melken ze 70 koeien, hebben 40 excellente koeien in de veestapel en zijn tweevoudig Master Breeder.

Delcreek staat wereldwijd bekend om het fokken van vele dieren die zijn genomineerd voor All-Ontario, All-Canadian en All-American awards. Een hoogtepunt voor Rylaarsdam was het fokken van Delcreek Fatal Attraction, het unaniem verkozen All-American en All-Canadian Senior Calf in 2011. Hij heeft heel wat shows gejureerd in Noord-Amerika.


Claire Swale

Bij de Young Breeders werd al vaker door een vrouw gejureerd, zoals door Erica Rijneveld, Albertine Racer Palthe en Nicky Reuth. Dit jaar neemt Claire Swale clipping en showmanship bij de junioren van de Young Breeders voor haar rekening. Ze woont in Aylmer, Ontario en is een fervent Holstein- en Jersey-liefhebber en bezit vee onder de prefix 'Heavenly', waaronder verschillende All-Canadian en All-American genomineerde dieren.

Daarnaast heeft Swale een passie voor fotografie. Ze is marketingmanager voor Select Sires Canada. Ze heeft de kans gekregen om te jureren over de hele wereld, inclusief shows in Noord-Amerika, Australië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Spanje, Zwitserland en volop in het Verenigd Koninkrijk, waar ze tot 2022 woonde.

In 2018 had Swale de eer om het officiële showmanship-jurylid te zijn op de Canadese 4-H Dairy Classic-show voor jongeren op de Royal Winter Fair. Ook beoordeelde ze het showmanship op de World Dairy Expo in 2022 en de Swiss Expo in 2024.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    14° / 8°
    75 %
  • Vrijdag
    16° / 8°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 8°
    10 %
Meer weer