Varkensvleesproductie in EU stijgt weer

De productie van varkensvlees in de Europese Unie (EU) is in de eerste vier maanden van dit jaar met 2 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat. In 2022 en 2023 waren aanzienlijke dalingen te zien.

Varkensvleesproductie+in+EU+stijgt+weer
© Vion Duitsland

Tussen januari en mei slachtten de EU-lidstaten 74,85 miljoen varkens. Vooral in Oost-Europa zijn meer varkens geslacht. De sterkste stijgingen deden zich voor in Bulgarije (+10,1 procent), Hongarije (+9,4 procent), Polen (+8,3 procent), Tsjechië (+4,9 procent) en Kroatië (+4,9 procent).

Volgens de cijfers van Eurostat zijn in Nederland in de eerste vier maanden van 2024 1,1 procent meer varkens geslacht dan in dezelfde periode in 2023. In Denemarken daalde in deze periode het aantal varkensslachtingen met 3,7 procent. Slechts in enkele kleinere lidstaten zoals Slovenië, Slowakije, Luxemburg, Cyprus en Griekenland daalde de varkensvleesproductie. Volgens de cijfers van Eurostat varieerden de dalingen van 6,0 procent in Slovenië tot 14,2 procent in Griekenland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer