POV vraagt om coulance netbeheerders na koperdiefstal

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) vindt dat ondernemers die zijn getroffen door diefstal van koperdraden van zonnepanelen, niet ook nog eens een boete moeten krijgen van netbeheerders, omdat ze meer stroom van het net halen dan contractueel is vastgelegd.

POV+vraagt+om+coulance+netbeheerders+na+koperdiefstal
© Zonnepanelen op het Dak

In geval van koperdiefstal is er volgens POV sprake van een overmachtssituatie en dan mag van netbeheerders enige coulance worden verwacht. De organisatie krijgt signalen uit de praktijk dat netbeheerders hier niet altijd een boodschap aan hebben en de benadeelde ondernemers confronteren met boetes vanwege de afname van te veel stroom.

De POV roept daarom varkenshouders op om naast de diefstal van koperdraden van zonnepanelen de eventuele boetes van netbeheerders te melden. Dit is bedoeld om een beeld te krijgen van het probleem en de afhandeling bij de netbeheerders in dergelijke situaties.

Koperdieven zijn al geruime tijd opnieuw actief op het platteland, waarschuwt de POV. De dieven hebben het onder meer voorzien op kabels van zonnepanelen op boerenbedrijven. Wanneer de kabels zijn gestolen, heeft het bedrijf geen elektriciteitsopbrengst meer van de zonnepanelen. Ondernemer zijn dan genoodzaakt om voor hun energievoorziening meer netstroom te gebruiken dan ze vaak contractueel hebben laten vastleggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer