Nieuwe burenrel rond tv-boerderij Jeremy Clarkson

De Britse tv-presentator Jeremy Clarkson is opnieuw in botsing gekomen met de omwonenden van zijn boerderij Diddly Squat Farm. Buren klagen nu over de bijenkorven op zijn land.

Nieuwe+burenrel+rond+tv%2Dboerderij+Jeremy+Clarkson
© Amazon Prime Video

De tv-serie Clarkson's Farm die op streamingdienst Amazon Prime het derde seizoen is ingegaan, groeit nog steeds in populariteit, ook in Nederland. Dat leidt onder meer tot een toestroom van dagjesmensen die een bezoek willen brengen aan Diddly Squat Farm in de Cotswolds in Centraal-Engeland.

Omwonenden verzetten zich eerder al tevergeefs tegen de aanleg van een parkeerplaats bij de boerderijwinkel van Clarkson. De nieuwe kritiek is gericht op de elf bijenkorven die de programmamaker op zijn land heeft geplaatst. Volgens de klagers staan die te dicht bij een wandelpad en zouden al veel wandelaars door de bijen zijn gestoken.

In de Britse krant Daily Mail beweert een plaatselijke inwoner dat de bijenkorven daar staan om ongewenste bezoekers van de landerijen te houden. Fans van de tv-serie zouden ongevraagd over de percelen wandelen op zoek naar beroemde tv-maker.


Aantrekkelijk voor bestuivers

Clarkson zegt dat er een andere reden achter het plaatsen van de bijenkorven schuil gaat. Op sociale media schrijft hij dat het om een regeneratief stuk land gaat dat aantrekkelijk is voor bestuivers. 'Nu zit ik in de problemen omdat er iemand is gestoken. Wie wil er nog boer worden?' schrijft hij op X.


In Clarkson's Farm geven de tv-presentator en zijn team een beeld van de problemen en uitdagingen waar boeren tegenaan lopen in hun bedrijfsvoering en bij het produceren van voedsel. Zelf stuitte Clarkson op allerlei voorschriften bij het uitbreiden van zijn multifunctionele boerderij met een winkel en een restaurant. Zijn publieke verzet daartegen leiden in Groot-Brittannië tot versoepelingen in de regelgeving.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer