AgruniekRijnvallei houdt afzetvolume voer stabiel

Coöperatie AgruniekRijnvallei verwacht dit jaar eenzelfde hoeveelheid voor te verkopen als vorig jaar. Dat meldt het bedrijf op basis van de resultaten in de eerste helft van het jaar.

AgruniekRijnvallei+houdt+afzetvolume+voer+stabiel
© AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei doet het goed in de markt, benadrukt de coöperatie in een persbericht over de resultaten in de eerste helft van 2024. Steeds meer veehouders kiezen deze coöperatie als voerleverancier. Bovendien valt in het ledenbestand van de coöperatie het aantal stoppers in het kader van de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijbedrijven mee.

Kwaliteit en kennis bij AgruniekRijnvallei zijn doorslaggevend voor veehouders om de overstap te maken, concludeert de coöperatie. Ondanks een krimpende markt weet de voerfabrikant door het aantrekken van nieuwe klanten de voerafzet op hetzelfde niveau te houden als in 2023.


Paardenvoer

Daarnaast versterkt AgruniekRijnvallei zijn positie in de paardenvoeders met een strategische samenwerking met Vente Paardenvoeding per 1 september. De coöperatie ziet deze samenwerking als een mooie aanvulling op de drie paardenvoermerken die ze zelf al bezit.

Partnerschap met andere bedrijven wordt binnen AgruniekRijnvallei gezien als belangrijke stap voor een toekomstbestendige coöperatie. Daarnaast wil het bedrijf slimme investeringen doen die zijn gericht op efficiënter werken, een betere kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden. Voorbeelden zijn de renovatie van de loods van Rijnzate in het Gelderse Wageningen en de nieuwe monorol in het Gelderse Lienden die de structuurwaarde van het voer verbetert.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer