Aanvragen GLB-subsidie wordt eenvoudiger

Subsidies aanvragen uit het het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wordt vanaf 1 januari 2025 eenvoudiger. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag hoeft vanaf volgend jaar alleen in de Gecombineerde opgave te worden ingediend, van 1 maart tot en met 15 mei.

Aanvragen+GLB%2Dsubsidie+wordt+eenvoudiger
© Twan Wiermans

Feitelijk betekent dit dat er geen extra aanmeldmoment komt in oktober of november voor het daaropvolgende jaar. RVO was wel van plan om een extra aanmeldperiode in te voeren. De aanvraagprocedure zou dan bestaan uit een aanmelding voorafgaand aan het jaar, de Gecombineerde opgave in mei en een definitieve aanvraag in het najaar. RVO ziet daar nu definitief van af. Voor 2024 was het niet nodig je als ondernemer aan te melden in oktober/november 2023.

Vanaf 2025 kunnen agrariërs de aanvraag in één keer indienen in de Gecombineerde opgave. Na 15 mei kunnen geen nieuwe percelen of ecoactiviteiten meer worden toegevoegd. Tot en met 15 oktober 2025 is het mogelijk om wijzigingen in de bedrijfssituatie door te geven. De laatst verstuurde Gecombineerde opgave telt als aanvraag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer