Voerfabrikant De Heus: 'Geen contact met actievoerders in Sneek'

Actievoerders van Extinction Rebellion blokkeren sinds vrijdagmiddag 12 uur de ingang van de fabriek van veevoerproducent De Heus in het Friese Sneek. Een bootje van de actievoerders blokkeert ook de aanvoerhaven van de fabriek.

Voerfabrikant+De+Heus%3A+%27Geen+contact+met+actievoerders+in+Sneek%27
© Twan Wiermans

'Wij weten de reden voor de blokkade niet', zegt woordvoerder Joost Belt van De Heus. Volgens hem is er geen contact tussen de actievoerders en het bedrijf. 'Het is daarom moeilijk om inhoudelijk te reageren. De hekken zijn gesloten en er zijn geen vervoersbewegingen meer. Wij hebben formeel van hen geen standpunt gekregen. De situatie is uitermate vervelend, maar wij kunnen blijven produceren, ook in Sneek. Klanten die per se voer geleverd moesten hebben, hebben dat vanochtend al geleverd gekregen.'

De blokkade is onderdeel van de Big Agro Estafette van Extinction Rebellion bij agrarische multinationals. 'Door de import van soja en andere grondstoffen voor de productie van veevoer is De Heus in grote mate verantwoordelijk voor de schade die de industriële landbouw wereldwijd aanricht, zoals klimaatontwrichting, de stikstofcrisis, de biodiversiteitscrises, ontbossing, het onderdrukken en verdrijven van bewoners van regenwouden en heel veel dierenleed', verklaart Extinction Rebellion op het socialemediakanaal Telegram.

De Heus is een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een multinational. Het bedrijf heeft tachtig productielocaties in meer dan twintig landen. In Nederland zijn acht locaties. De fabriek in Sneek produceert 5.000 ton veevoer per week, vooral rundveebrok.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    22° / 17°
    20 %
  • Maandag
    21° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    75 %
Meer weer