FrieslandCampina opent nieuwe zuivelfabriek in Indonesië

Royal FrieslandCampina (RFC) heeft een nieuwe zuivelfabriek gebouwd in het Indonesische Cikarang, op West-Java. De fabriek van dochteronderneming Frisian Flag Indonesia kostte in totaal 257 miljoen euro. Dit is RFC's grootste investering in het internationale productienetwerk ooit.

FrieslandCampina+opent+nieuwe+zuivelfabriek+in+Indonesi%C3%AB
© Eigen Foto

De hele productielocatie beslaat 25,4 hectare, gelijk aan 35 voetbalvelden. Jaarlijks wordt hier 700 miljoen kilo aan zuivelproducten geproduceerd, dit is uit te breiden naar 1 miljard kilo.

Groene innovaties zoals biomassaketels, afvalwaterrecycling en een dak met zonnepanelen moeten samen zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 45 procent, een besparing van 22 procent op elektriciteit en 25 procent op waterverbruik. Daarnaast omvatten de vergroeningsinitiatieven onder meer het gebruik van meer dan 55.000 duurzame pallets.

Centrale hub

CEO Jan Derck van Karnebeek van RFC: 'Deze nieuwe productielocatie zal dienen als een centrale hub voor Zuidoost-Azië. Het is een bewijs van onze inzet voor het leveren van betaalbare, hoogwaardige en voedzame zuivelproducten voor de huidige en toekomstige generaties in Indonesië en de regio.'

Directeur-generaal Putu Juli Ardika van de agro-industrie van Indonesië verricht op 2 juli de inhuldiging van de nieuwe zuivelfabriek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    17° / 12°
    50 %
  • Zaterdag
    19° / 13°
    80 %
  • Zondag
    19° / 11°
    30 %
Meer weer