Zuid-Korea opent grenzen voor rund- en kalfsvlees

Met de registratie van negen rundvleesbedrijven bij de Koreaanse autoriteiten heeft Nederland op 26 juli 2019 de Zuid-Koreaanse grenzen voor Nederlands rund- en kalfsvlees geopend.

Zuid%2DKorea+opent+grenzen+voor+rund%2D+en+kalfsvlees
© Twan Wiermans

Nederland en Denemarken zijn de eerste twee Europese landen waarvan dit vlees in Zuid-Korea welkom is, meldt Agroberichten Buitenland.

Zuid-Korea is de op drie na grootste importeur van rundvlees in de wereld, goed voor 5,6 procent van de totale invoer, en is een van de duurste vijf landen in lokale rundvleesprijzen. Het Aziatische land voerde in 2018 maar liefst 415.378 ton rundvlees in.

Veel inspanning

Het heeft de Nederlandse overheid de afgelopen jaren veel inspanning gekost om de rundvleesmarkt te openen. Al in 2006 werd de eerste officiële brief voor markttoegang verstuurd. Doordat in 2008 veel ophef ontstond over de gekkekoeienziekte (BSE) en de Amerikaanse rundvleesimport, ligt sindsdien de import van rund- en kalfsvlees politiek gezien gevoelig.

In 2013 startte het Koreaans ministerie van Landbouw een procedure om het Europees rundvlees te beoordelen. Hiervoor hebben Nederland en Denemarken strenge procedures gevolgd.

Eetbare delen

Het is nu toegestaan om eetbare delen, inclusief botten, die bij het slachten worden geproduceerd uit runderen jonger dan dertig maanden, te exporteren.

Vanwege de Koreaanse vrees voor BSE mogen hersenen, ogen, ruggenmerg, de wervelkolom en schedels niet de grens over. De onderkaak is wel welkom. Verder blijft de grens dicht voor mechanisch bewerkt vlees, amandelen en darmen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer