Octrooi voor drietrapsfermentatie De Heus

De Heus heeft octrooi verkregen op CombiFerm drietrapsfermentatie voor varkensvoeders. CombiFerm onderscheidt zich van andere fermentatieprocedés doordat het in drie fases plaatsvindt.

Octrooi+voor+drietrapsfermentatie+De+Heus
© ZLTO

Bij drietrapsfermentatie wordt eerst een uitgekiend mengsel met melkzuurbacteriën opgekweekt. Vervolgens wordt de bijpassende geschoonde granenmix voorbereid. Ten slotte ontstaat er na menging van beide binnen twaalf uur een ferment met een pH beneden 3,5 en een extreem ruime melkzuur-azijnzuurverhouding.

Om objectief vast te kunnen stellen hoe succesvol een fermentatieproces is, heeft De Heus enige tijd geleden ook de fermentatie-index ontwikkeld. Daarbij wordt op basis van een aantal objectief meetbare indicatoren een score bepaald tussen 1 en 10.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer