Melkkoeienvlees wint prijs streekproduct

Ferry Lempers, ambachtelijke slager uit Linschoten, heeft met zijn Strivali de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct gewonnen. Top-kok Pierre Wind koos zaterdag in het Archeon in Alphen aan den Rijn het flinterdun gesneden, gedroogde rundvlees als winnaar.

Melkkoeienvlees+wint+prijs+streekproduct
© Groene Hart streekproducten

In de strijd om het lekkerste Groene Hart streekproduct is de Dutch Cheesecake van Patissiers Femke en Sander uit Reeuwijk tweede geworden en de frambozen-mandarijn-basilicum jam van Lekkers & Moois uit Zevenhoven derde.

Pierre Wind was in het Archeon over de producten van alle finalisten enthousiast. De topkok vond de Strivali het meest bijzondere product.

Smaken op je bord

Vlees van melkkoeien op je bord was lange tijd not done, maar dat wordt nu anders, geeft de top-kok aan. 'Deze slager weet de mooie smaken die nog in het beestje zitten eruit te halen.'

Lempers is een mantelzorger voor de biologische melkkoeien, want het vlees van deze koeien gaat niet verloren, vindt Wind. 'Een pionier dus in het Groene Hart met een mooi product.'

Kruiden

Slager Ferry Lempers heeft samen met een biologische melkveehouder gezocht naar een goede plek voor oude melkkoeien. Door andere bereidingstechnieken en de juiste kruiden zijn van het vlees van deze koeien nog heerlijke producten te maken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    85 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer