Veghel krijgt 'fabriek' tegen verspilling

In december gaat in Veghel de verspillingsfabriek van start. De 'fabriek', een idee van Hutten Catering, wil van reststromen uit de voedselketen smaakvolle producten maken.

Veghel+krijgt+%27fabriek%27+tegen+verspilling
© foodwaste

Met de verspillingsfabriek wil de cateraar op grote schaal een antwoord geven als het gaat om voedselverspilling.

Megaverspillers

'Niet alleen consumenten gooien elke dag veel eten weg: wel 50 kilo per persoon per jaar. Ook leveranciers van groenten, fruit en vlees, voedselproducenten en supermarkten zijn megaverspillers', schrijft Hutten op haar blog.

Het cateringsbedrijf wil van niet-verkochte of overrijpe producten en snijafval uit de voedselketen, smakelijke producten maken.

Terugnemen

Ondernemers die een reststroom hebben, kunnen straks kiezen of ze alleen hun reststromen aanbieden ter verwerking of ook de tot product verwerkte artikelen terugnemen om zelf weer te verkopen.

Bij het opzetten van de fabriek werkt Hutten samen met kennispartners als Wageningen Universiteit, HAS Hogeschool, de Hogere Hotelschool en bedrijven als Sligro.

Uitnodiging

Hutten nodigt leveranciers en bedrijven uit die willen aanhaken bij het concept, zich te melden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    4° / 0°
    90 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
Meer weer