Aardappel favoriet in kookweek Nederlander

De aardappel blijft onverminderd populair in Nederlandse huishoudens. Twee tot drie dagen per week eten we vlot en vers, met aardappels en groenten. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van Aviko.

Aardappel+favoriet+in+kookweek+Nederlander
©

Veel Nederlandse gezinnen hebben wekelijks een min of meer vast kookpatroon. Op maandag schotelt 70 procent van alle Nederlanders een vlotte en verse maaltijd voor met aardappels, vlees en groenten.

Verderop in de week kiezen we voor een snelle hap als salade of gebakken aardappels. Snacken doen we eens per twee weken, bijna altijd in het weekend. Op zondag hebben we tijd om te koken en staan vaker uitgebreide recepten voor het hele gezin op het menu.

Dagindeling

De kookweek van de Nederlander is in te delen in concepten als 'vlot en vers', 'snelle hap', 'uitgebreid koken', de 'uitprobeerdag', 'snackdag' of 'zoete invaldag'. Wat we koken, wordt in grote mate bepaald door de dagindeling.

Op werkdagen wordt anders gekookt dan in het weekend. Aan het begin van de week eten we graag vers en gezond. Naarmate de week vordert, wordt dat minder omdat het aan tijd of verse ingrediënten ontbreekt.

Snelle hap en

Gemiddeld koken we twee tot drie dagen vlot en vers, één dag uitgebreid, kiezen we één keer voor een snelle hap en snacken we eens per twee weken. Even zo vaak hebben we een zoete inval-dag of proberen we nieuwe recepten uit.

Uitgebreid koken doen we in het weekend, bij uitstek op zondag (31procent). Mannen zeggen overigens vaker een 'uitgebreid koken-dag' te hebben dan vrouwen (23 procent tegen 18 procent).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    8° / 4°
    60 %
  • Dinsdag
    7° / 4°
    20 %
  • Woensdag
    10° / 6°
    5 %
Meer weer