Tilburgse trappisten gaan zelf kaas maken
Bewoners van adbij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Tilburg) nemen morgen officieel een eigen kaasmakerij in gebruik.
De bereiding van ambachtelijke trappistenkaas gebeurt met koemelk van de Ruurhoeve in Hoogeloon. En natuurlijk gaat er het eigen La Trappe-bier in, waar het klooster nu al bekend om staat.
Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen zijn de monniken een half jaar op cursus geweest bij de Ruurhoeve van familie Ansems.
In retraite
Daarnaast is Corné Ansems 24 uur in retraite geweest bij de Koningshoeven. ‘Om te ervaren wat het monastieke leven ongeveer inhoudt. Maar ook om te zien hoe we de kaasproductie konden inpassen in het dagritme van bidden en werken. We willen een constante kwaliteit van de kaas, dus een groot deel van het bereidingsproces is geautomatiseerd.’
Het plan is dat de kaas onder het Authentic Trappist Product-logo verkocht gaat worden. Dit logo mogen alleen echte trappistenproducten dragen.
Kloosterwinkel
Binnenkort is de kaas te koop in de kloosterwinkel bij de abdij.
· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Cappon onbekend
Gebruikt, P.O.A.
-
T6030 Range Command ECO
Gebruikt, € 34.900
-
Honda HF2417K4 HB
2018, P.O.A.
-
Lely Splendimo 320MC
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Proefveldmedewerk(st)er
Corteva agrisciences - NL
Weer
-
Donderdag6° / 3°10 %
-
Vrijdag4° / -1°10 %
-
Zaterdag5° / -2°5 %