De Bosatlas van het voedsel

Vandaag verschijnt De Bosatlas van het voedsel, een atlas die een beeld schetst van de Nederlandse voedselvoorziening.

De+Bosatlas+van+het+voedsel
© Noordhoff

Allerlei kaarten en infographics laten zien dat de wijze waarop ons voedsel wordt geproduceerd voortdurend verandert.

Kwam voedsel nog niet zo lang geleden voornamelijk uit eigen tuin of regio, tegenwoordig is het afkomstig uit alle uithoeken van de wereld.

Nederland: toonaangevend in landbouw en voedsel

In de atlas is ook veel aandacht voor Nederland dat qua voedselproductie behoort tot de wereldtop.

De Bosatlas van het voedsel brengt aan de hand van verschillende thema's - van toonaangevende universiteiten op het gebied van landbouw en voeding tot specifieke productie, belangrijke exportproducten en voedselkwaliteit - inzichtelijk hoe de voedselvoorziening van Nederland in elkaar steekt.

De voedselconsument anno nu

De Bosatlas toont ook aan hoe de huidige consument tegenover voeding staat. Kosmopolieten genieten van sushi, terwijl de meer traditionele burgers de voorkeur geven aan boerenkool met worst.

Kaarten in de atlas laten daarnaast zien dat overgewicht toeneemt in westerse landen en illustreren ook de discussie over wat 'goed' voedsel is.

De toenemende populariteit van biologisch voedsel is hiervan een voorbeeld.
ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    8° / 4°
    60 %
  • Dinsdag
    7° / 4°
    20 %
  • Woensdag
    10° / 6°
    5 %
Meer weer