Labelen grondwaterpompen Noord-Limburg

Het is noodzakelijk dat alle geregistreerde pompen, die worden ingezet voor beregening en/of bevloeiing van open teelten in Noord-Limburg, worden voorzien van een label. Daarmee is het inzichtelijk dat het om een geregistreerde pomp gaat.

Daarom worden aan alle geregistreerde onttrekkers in het beheergebied van waterschap Peel en Maas de labels per post toegezonden. In totaal betreft het 1.726 onttrekkers met 2.936 geregistreerde pompen.

De nieuwe registratievorm geldt niet binnen de bufferzones rond de verdroogde natuurgebieden.

Bufferzones

Binnen deze bufferzones blijft gebruik van een put alleen mogelijk met een pomp waarvoor in het verleden een vergunning is verleend. Daarom krijgen de onttrekkers van deze pompen een label toegezonden met een afwijkende kleur.

Waterschap Peel en Maasvallei heeft de afgelopen jaren alle geregistreerde landbouwkundige grondwaterputten in het beheergebied ingemeten.

Maximale flexibiliteit

Met de oplevering van het puttenbestand is tevens een nieuwe wijze van registratie ingevoerd die maximale flexibiliteit bij het gebruik van grondwaterputten levert. Voortaan mag uit alle geregistreerde putten grondwater worden onttrokken met een geregistreerde pomp.

Daarnaast is de vergunningplicht vervangen door een meldingsplicht en is de pompcapaciteit van de pomp niet meer beperkt. Hierbij gaat het waterschap ervan uit dat alleen de hoogst noodzakelijke beregening plaatsvindt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    6° / 5°
    10 %
  • Zaterdag
    4° / 3°
    10 %
  • Zondag
    8° / 3°
    10 %
Meer weer