Schippers maakt afspraken over zout en vet
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft met de levensmiddelenindustrie en de horeca afspraken gemaakt over het verminderen van het zout, vet en calorieën in hun producten.
De minister tekende vandaag met onder meer het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Koninklijke Horeca Nederland het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.
Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten weten. Doel van het akkoord is de samenstelling van de producten te verbeteren, maar het bedrijfsleven stelt zelf de maximumnormen per productcategorie.
ANP
Lees ook
Zouttolerante gerst kwestie van tijd
30-10-2012
Verlaging maximum zoutgehalte in brood
26-10-2012
Zoutschade door hoge basisbemesting
12-10-2011
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Podcast 'Blijven boeren broodnodig?' over energiemaatregelen
De Boeren Academie
Tomorrow's Dairy: staat van bodem is cruciaal
Vreugdenhil Dairy Foods
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Tractor 5315 (WD) #47552
Gebruikt, P.O.A.
-
Claas Arion 430 cis
2011, P.O.A.
-
Honda HF2417HB
2014, P.O.A.
-
Kubota BX231 compact traktor met maaier
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Accountmanager Binnendienst
AgriPers - Wageningen
Programmaleider Landbouw (stikstof en water) 32 uur
Natuur & Milieu - Utrecht
Marketing Medewerker
Kverneland Group Nieuw-Vennep - Nieuw Vennep, Haarlemmermeer
Proefveldmedewerk(st)er
Corteva agrisciences - NL
Docent veehouderij
Landstede MBO - Raalte
Weer
-
Vrijdag6° / 3°10 %
-
Zaterdag4° / 1°10 %
-
Zondag7° / 3°10 %